Μετά από ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο στις αιματοβαμμένες στροφές της Μελούνας ο Θανάσης Παιδής πραγματοποιεί παρέμβαση με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας στο οδικό τμήμα από το ύψος του Αργυροπουλίου έως τη διασταύρωση Τσαριτσάνης.

Στο πλαίσιο αυτό αποστέλλει επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή ζητώντας πρωτοβουλίες που θα πρέπει να λάβουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Παράλληλα, καλεί σε συνδρομή το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ώστε με συγκεκριμένες προτάσεις και συνέργειες να δοθούν άμεσες λύσεις στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας που αφορά χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά αυτόν τον δρόμο.

Αναλυτικά, στην επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Ένα από τα οδικά τμήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “καρμανιόλα” είναι αυτό του δρόμου Λάρισα - Ελασσόνα (Εθνική Οδός Λάρισας – Κοζάνης), ειδικά από το ύψος του Αργυροπουλίου έως τη διασταύρωση της Τσαριτσάνης.

Στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους μόνον λίγων χιλιομέτρων, καταγράφεται επί πολλά χρόνια μεγάλος αριθμός τροχαίων, τα οποία δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να τραυματιστούν δεκάδες συμπολίτες μας.

Με δεδομένο ότι μέσω του οδικού άξονα μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, τόσο από και προς την Ελασσόνα, όσο και με κατεύθυνση περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, καθίσταται αναγκαία η λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε άμεση ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας στα προβληματικά τμήματα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν πλέον τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ώστε να προωθηθούν άμεσα, ανεξάρτητα από την εξαιρετικά σημαντική δουλειά που γίνεται και αφορά στο συνολικό πακέτο έργων επί του οδικού άξονα Λάρισα – Κοζάνη.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως ειδικά οι στροφές της Μελούνας γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους διερχόμενους – τόσο τους οδηγούς βαρέων οχημάτων, όσο και τους μετακινούμενους με αυτοκίνητα – καθώς κατά τους χειμερινούς μήνες ο βαθμός επικινδυνότητας αυξάνει κατά πολύ εξαιτίας τόσο της περιορισμένης ορατότητας λόγω ομίχλης, όσο και της ολισθηρότητας που επιφέρουν βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις, παγετός.

Καθώς ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ώστε να δίνει λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενεργοποιήσει τόσο τις υπηρεσίες του Υπουργείου, όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξεταστούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις και να προωθηθούν παρεμβάσεις με χρονικό ορίζοντα βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε κάθε λύση που θέτει ως στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον δρόμο Λάρισα – Ελασσόνα, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα καθίσταται ζωτικής σημασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.