Στο Δημαρχείο Ελασσόνας συνήλθε χθες σε τακτική συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελασσόνας ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να ενημερώσουν για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες στον τομέα της έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων με θέματα συζήτησης της συνεδρίασης:

1.     Σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

2.     Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την ενημέρωση και τόνισε: «Είναι ανάγκη να έχουμε όλοι μαζί μία σταθερή συνεργασία και επικοινωνία στον ευαίσθητο αυτό τομέα της πολιτικής προστασίας,για να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Από τις πρώτες μέρες διοίκησης το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας ήτανε πρωταρχικό μέλημα μας καθώς και η σύσταση της επιτροπής, ώστε με τις απαραίτητες ενέργειες να μπορέσει ο Δήμος Ελασσόνας να είναι σε ετοιμότητα για όλα τα έκτακτα φαινόμενα.

Διανύουμε μια περίοδο που λόγω των κλιματικών αλλαγών διαπιστώνουμε πως με σοβαρότητα θα πρέπει σε καθημερινή βάση να συντονίζουμε τη διαδικασία ανάλυσης της επικινδυνότητας, ώστε να ενημερώνουμε, να ευαισθητοποιούμε και να ειδοποιούμε τους κατοίκους του Δήμου για ζητήματα πολιτικής προστασίας».