Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Ευαγγέλου, ο οποίος είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους.

Πάνω από όλα είναι πάντα οι ανθρώπινες ζωές σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου συνομιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν δίπλα του και τους διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα.

Καμία αποζημίωση βέβαια δεν είναι αρκετή για να μπορέσουν οι άνθρωποι που υπέστησαν ολική καταστροφή να σταθούν στα πόδια τους και πάλι, ωστόσο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακούφιση τους.

Ο μεγάλος σεισμός που ζήσαμε ανέδειξε ένα τεράστιο θέμα που έχει σχέση με την αντισεισμική προστασία και για αυτό πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα είναι αυτή που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους αλλά και να μας ενώσει, προκειμένου να δούμε τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της πόλης και των χωριών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμπολιτών μου και βοήθησαν να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν χθες, τα κυβερνητικά κλιμάκια και την περιφέρεια Θεσσαλίας για την άμεση αντίδρασης τους. 

Σήμερα επισκέφθηκαν τις περιοχές μαζί με τον πρ. Δήμαρχο Ελασσονας κ. Ν. Ευαγγέλου ο βουλευτή της Ν.Δ κ. Μ. Χαρακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρ. Καπετάνος με μέλη του συμβουλίου. 

Όλοι τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου και Αμουρίου του δήμου Ελασσόνας για να επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητα.