«Εφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο Ελασσονίτης πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας και για πολλά χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ Λευθέρης Μεζίλης, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε στην Ελασσόνα.

Ο εκλιπών, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ενώ στην επετειακή εκδήλωση για τα 40χρονα του συλλόγου(τον περασμένο Δεκέμβριο) τιμήθηκε ως επίτιμος πρόεδρος για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση.

Ήταν ενεργό μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας και της αντίστοιχης χορωδίας, και η «ψυχή» των βραδιών «ρετρό», που αναβίωναν με επιτυχία κάθε χρόνο στην Ελασσόνα. Γιος του ο επεμβατικός καρδιολόγος στην Πολυκλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης Νίκος Μεζίλης. Ευτύχησε να δει 2 εγγονούς, φοιτητές. Είχε την ατυχία να χάσει πρόσφατα τη σύζυγό του Ισμήνη Παγώνη - Μεζίλη, μόλις ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή και ο ίδιος, ίσως σημείο αναφοράς και «σημάδι» για ένα αγαπημένο ζευγάρι παλαιών Ελασσονιτών, που «έκλεισε τον κύκλο του»!

Γιάννης Μουκίδης (Ελευθερία)