Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λήξη του Φεστιβάλ Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Κοκκινοπλό Ελασσόνας το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, ενώ στο πανηγύρι του χωριού που στήθηκε κάτω από τον πλάτανο και με τους ήχους παραδοσιακών χορών, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου, στο 2ο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής, υποσχόμενοι ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!
Μετά την λήξη του Φεστιβάλ Αστρονομίας, συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής για την επιλογή των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους και βραβεύθηκαν από τη Ένωση Ελλήνων Φυσικών οι 3 καλύτερες εργασίες των μαθητών. Οι μαθητές-ομάδες που διακρίθηκαν  ήταν: Σαρρής Μιχάλης (Εκπαιδευτήρια Δούκα, μαθητής Α΄ Λυκείου) με θέμα: «Οι μικροί θησαυροί του σύμπαντος: Τα άστρα». Κοντοειδής Παναγιώτης, Μελίνα Ζήκου, Νεφέλη Ζήκου, Μπάτσαρη Βίκη (Dream team της Ε.Ε.Φ.) με θέμα: «Δίνοντας Φώς στη Σκοτεινή Πλευρά του Σύμπαντος: Σκοτεινή Ύλη» και Τσαπράζης Λεωνίδας (Γυμνάσιο Λάρισας) με θέμα: «Ταξιδεύουμε στον πλανήτη Άρη»
Όσον αφορά στο βραβείο, οι νικητές θα συμμετάσχουν δωρεάν στα θερινά σχολεία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Ιστιαία, ενώ θα αναρτηθούν οι εργασίες των βραβευθέντων εργασιών μετά από παραχώρηση της άδειας των πνευματικών δικαιωμάτων των εργασιών τους μόνο για προβολή στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών».


Ευχαριστίες
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλα τα σχολεία και τους μαθητές που παρουσίασαν τις εργασίες τους, όλους τους γονείς και συνταξιδιώτες που τους τίμησαν με την παρουσία τους, τους εξαιρετικούς καθηγητές και ομιλητές που πρόσφεραν νέα ερεθίσματα μέσα από τις ομιλίες τους και φυσικά τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ: Ειδικότερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Ελασσόνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοπλιτών, την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος, το Αστεροσκοπείο Λάρισας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ακόμη τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοπλιτών που συνεχίζει αδιάκοπτα την προσέγγιση του στα παραδοσιακά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, θέλοντας να προσφέρει, μέσα από αυτές τις δράσεις, έναν άλλο τρόπο στην ενεργοποίηση του πληθυσμού που με την συμμετοχή του αποδεικνύεται ο καταλύτης στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου τους.
Ο Θανάσης  Παιδής
Εμφανώς ικανοποιημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής: Το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου αλλά και όλη την περίοδο της προετοιμασίας ζήσαμε έντονες στιγμές, συγκινητικές στιγμές, δύσκολες στιγμές, μαγικές στιγμές. Το αποτέλεσμα είναι η ζωντανή απόδειξη της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται για έναν ευγενή σκοπό, το δέσιμο που φανερώνει η συνύπαρξη τόσων ανθρώπων σε ένα μικρό Ορεινό χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου και πως αυτή η εμπειρία έχει την δύναμη να  ενώνει τους ανθρώπους. Αυτό το Φεστιβάλ Αστρονομίας κατέληξε σε μια μεγάλη γιορτή, η οποία πέραν του επιστημονικού χαρακτήρα της, είχε κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και πάνω απ’ όλα παραδοσιακό χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι η συγκίνηση που κυριάρχησε στις τάξεις των μαθητών, κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, αλλά και των κατοίκων του Κοκκινοπλού, οι οποίοι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ευγένεια που επέδειξαν, επειδή άνοιξαν τα σπίτια τους και φιλοξένησαν τους επισκέπτες, ενώ τους ξενάγησαν στις ομορφιές του τόπου τους. Πολλά μπράβο και στους κ. Ζιακουλη όπως και κκ.Μαλάκο, Φιλντίση και στην ομάδα τους, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν δίνοντας το είναι τους για να καταφέρουν τον στόχο- επιθυμία τους που  ήταν να προσφέρουν μια  αξέχαστη εμπειρία σε όλους.