Μετά από επιτόπια αυτοψία στην περιοχή Ελασσόνας – Αγιονερίου – Ευαγγελισμού – Μαγούλας που πραγματοποίησε στις 14/5 ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Νίκος Πουτσιάκας, διαπιστώθηκε ότι για πολλοστή φορά ο Ελασσονίτης ποταμός γίνεται μαύρος από παράνομη απόρριψη αποβλήτων, η οποία συμβαίνει, συνήθως, κατά τα Σαββατοκύριακα.
Μετά την αυτοψία ο Νίκος Πουτσιάκας σημείωσε σχετικά:
«Επανειλημμένα και από τη θέση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχαμε επισημάνει τα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπήρχαν στη Θεσσαλία, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα και είχαμε υποδείξει τρόπους αντιμετώπισής τους. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα να μη έχουν, ακόμα, εφαρμοστεί αποτελεσματικά μέτρα.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων πρέπει να συνοδευτούν άμεσα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εκ μέρους των αρμοδίων αρχών, για αποκατάσταση της απαράδεκτης, από κάθε άποψη, κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα, όμως, επιτακτική είναι η ανάγκη για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Μεταξύ αυτών, σημαντική θέση πρέπει να κατέχουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, συμμετοχής και συνευθύνης, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων και επιβράβευσης της συνέπειας. 
Επίσης, πρέπει να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, που προσφέρει πολλές δυνατότητες, ώστε τα υπολειμματικά στοιχεία, αντί να απορρίπτονται προκαλώντας βλάβες και καταστροφές, να αξιοποιούνται, με καινοτομικές μεθόδους που θα  προσφέρουν οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. 
Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι: Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και ο καθένας από την  πλευρά του πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την προστασία του, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, που αποτελεί, ορθώς, διακηρυγμένη και επαρκώς θεσμοθετημένη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».