Συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας κ. Γ. Μπαμπάλη και τα μέλη του Δ.Σ., κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα εργασιακά, τόσο σε επίπεδο υπαλλήλων του δήμου όσο και υπαλλήλων του Ιδ. τομέα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν αφενός η κατάθεση των αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου για την αντιμετώπιση της κρίσης στον εργασιακό τομέα, καθώς κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι μετά τη δυσμενή θέση πολλών επιχειρήσεων να παραμείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον κορωνοϊο, αφετέρου οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής να προβεί σε ελάφρυνση των δημοτικών τελών σε εργαζόμενους που έχουν πληγεί κατά την περίοδο αυτή.

Από την πλευρά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας ζητήθηκε να υπάρχει μόνιμη και στενή συνεργασία με το δήμο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, μετά από αιτήματα ετών, να προβεί η δημοτική αρχή σε διάθεση φρέσκου γάλακτος καθημερινά στους υπαλλήλους της καθαριότητας και μέσω των Σχολικών Επιτροπών στις καθαρίστριες όλων των σχολικών μονάδων, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στους υπαλλήλους του δήμου από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να διαφυλάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα στάθηκε δίπλα τους, καθώς διεκδικούσαν άδειες και ρεπό παρελθόντων ετών και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε πως έχουν διευθετηθεί όλα αυτά τα ζητήματα παρά το γεγονός ότι στερούμαστε προσωπικού σε όλους τους τομείς.

Ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού πράξαμε ότι όριζε ο νόμος, τόσο με τις άδειες ειδικού σκοπού,  όσο και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με την απόφαση μας να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης, πλέον εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους και εντάχθηκαν στις πληττόμενες δραστηριότητες θα έχουν απαλλαγή κύριας κατοικίας από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής και μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για 6 μήνες μετά το πέρας της αναστολής».