Σε ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου αναφέρονται τα εξής:

"Όσο και αν προσπαθεί η Δημοτική Αρχή των κ. Γάτσα-Καρανίκα να επιρρίψει τις ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τόσο περισσότερο εκτίθεται στην κοινή γνώμη, αλλά και σε όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλλαν προσπάθειες προκειμένου η Γαλακτομική Σχολή Ελασσόνας, να λειτουργεί στο χώρο που πρέπει και με τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

Μπερδεύεται όταν αναφέρει ότι η υπ. Παιδείας αναφέρεται σε μας γιατί εμείς σε αγαστή συνεργασία με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και με συμπαραστάτη την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα τον πανεπιστημιακό καθηγητή κ. Δ. Κουρέτα κάναμε το παν, προκειμένου η Σχολή να λειτουργήσει μέσω του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά δυστυχώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν κατέστη δυνατό.

Η συνεργασία με το 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας ήταν μια προσωρινή λύση αφού, παρά τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει δεν μπόρεσε να τεθεί η λειτουργία της Γαλακτομικής υπό την ομπρέλα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σε όλες αυτές τις επαφές είχαμε κοντά μας ως Δημοτική Αρχή τον πρώην υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και συντοπίτη μας κ. Β. Κόκκαλη αλλά και τον καθηγητή κ. Δ. Κουρέτα.

Εκτός πια και αν ψεύδονται και αυτοί σύμφωνα με τον κ. Γάτσα και την μοναδική αλήθεια την κατέχει αυτός.

Είναι φανερό πια ότι κανείς δεν διαθέτει την κοντή μνήμη του σημερινού δημάρχου και τον θέτω στην κρίση τους και στην κρίση του κόσμου της Ελασσόνας.

Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει με δελτία τύπου που βρίθουν ανακριβειών την πραγματικότητα δυστυχώς για εκείνον δεν μπορεί.

Ο κ. Γάτσας ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης συστηματικά υπονόμευε την δημιουργία της Γαλακτομικής Σχολής, με διάφορες δικαιολογίες όπως και σήμερα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πόση υποκρισία αλήθεια μπορεί να τον διαθέτει;

Αντί λοιπόν να δηλώνει ότι θλίβεται για μας, ας απαντήσει γιατί οδήγησε με την αδιαφορία του στο κλείσιμο της Σχολής, γιατί δεν έκανε τα αδύνατα δυνατά να την λειτουργήσει με καλύτερες προυποθέσεις από την δική μας Δημοτική Αρχή.

Η μεγάλη θλίψη που εκφράζει ο κ. Γάτσας και οι συνεργάτες του σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι είναι εμμονή με τα έργα που φέρουν την σφραγίδα μας και που από τότε που ανέλαβε το Δήμο Ελασσόνας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ακυρώσει.

Θα θέλαμε να προτείνουμε στην παρούσα Δημοτική Αρχή να αποφεύγει την θλίψη και να κάνει επιτέλους έργο, χωρίς εμμονές με την παράταξη μας και το έργο που προσφέραμε εμείς στο Δήμο Ελασσόνας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη."