Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τις άλλες φωνές για να μην καταργηθούν οι Λυκειακές Τάξεις στην Τσαριτσάνη".

Ειδικότερα τονίζει:

"‘Ηταν Αύγουστος του 2015 όταν μετά από πολλές προσπάθειες και συντονισμένο αγώνα είχαμε αποσπάσει ως Δημοτική Αρχή την δέσμευση του τότε υφυπουργού Παιδείας  για την λειτουργία Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση των δύο ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου, μια απόφαση που αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα παιδιά της περιοχής και θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πέρα από την ιστορική σημασία που είχε και έχει η λειτουργία του Λυκείου στον συγκεκριμένο χώρο, εκτιμώ ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους εκάστοτε υπουργούς παιδείας θα πρέπει να έχουν σαν κύριο στοιχείο την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και όχι την κατάργηση τους και την ενσωμάτωση με οποιονδήποτε τρόπο στους μεγάλους Δήμους.

Από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης και έχοντας αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την ίδρυση αυτών των τμημάτων, ζητάμε την επανεξέταση της απόφασης αυτής και την συνεργασία όλων των βουλευτών του νομού, προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Λυκειακών Τάξεων στην Τσαριτσάνη.

Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες  που έχουν ξεκινήσει και ενώνουμε την φωνή μας με τις άλλες φωνές για να μην χαθεί μια προσπάθεια και ένα αποτέλεσμα που είχε αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς φορείς."