Σε ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου αναφέρονται τα εξής:

"Η τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει επί θητείας μας προκειμένου να αποκτήσει η Ελασσόνα μια Δημοτική Βιβλιοθήκη, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν βρίσκει σύμφωνη την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι μαζεύτηκαν σε χαρτόκουτα τα βιβλία του πρώτου ορόφου της Βιβλιοθήκης, βιβλία σημαντικά φιλοσοφίας, ψυχολογίας, θρησκείας και γλώσσας και το πιο λυπηρό, βιβλία Παιδικής Λογοτεχνίας με το πρόσχημα ότι θα μεταφερθούν σε νέο χώρο.

Ποιός είναι αυτός ο νέος χώρος; Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε καν οι εργαζόμενοι.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από το 2017, 10.500 περίπου τίτλοι βιβλίων έχουν περαστεί σε νέο βιβλίο εισαγωγής, έχουν ταξινομηθεί και έχουν μπει στα ράφια τους με βάση το θέμα τους.

Έγινε δηλαδή με πολύ κόπο από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα και ενώ θα περίμενε κανείς να περάσει όλο αυτό το υλικό σε μια βάση δεδομένων προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε αυτό, έγινε το ακατανόητο.

Προκειμένου να δοθεί ο πρώτος όροφος σε έναν ομολογουμένως εξαιρετικής σημασίας σύλλογο, τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο υπόγειο.

Αυτός είναι σοβαρός σχεδιασμός μιας Δημοτικής Αρχής;

Φύγε εσύ Έλα εσύ και βλέπουμε...

Δεν υπάρχει χωριό σε αυτή την χώρα που να μην διαθέτει Δημοτική Βιβλιοθήκη και δεν υπάρχουν αιρετοί που δεν προσπαθούν να αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον πολιτισμό, να μορφώσουν τον πληθυσμό τους, να δημιουργήσουν ανθρώπους με γνώση.

Εκτός και αν μιλήσουμε για την Ελασσόνα που ονειρεύεται η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα, η οποία συνεχίζει το ράβε ξήλωνε, την λογική να δώσουμε σε όλους και από κάτι για να τα έχουμε με όλους καλά.

Έλεος πια, όλα έχουν ένα όριο.

Στην κρίση των δημοτών και το ξεπάστρεμα των βιβλίων."