Τεράστιας έκτασης πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασώδη περιοχή από πουρνάρια πάνω από το Αγιονέρι και τον Ευαγγελισμό απέναντι από τον Ελασσονίτη ποταμό "Ξεριά" από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης.

Επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα από Ελασσόνα, Τύρναβο και Λάρισα καθώς και από Δεσκάτη από την πλευρά του δάσους της Βαλανίδας όπου η φωτιά ελέγχθηκε και έγινε κατάσβεση πριν κάνει ζημιά σε φωτοβολταικά πάρκα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιχειρεί ο Δήμος Ελασσόνας με υδροφόρες που ενισχύουν ενώ κατέφθασε και η Πολιτική Προστασία από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Η πυρκαγκιά που δείχνει να εξελίσσεται μέχρι και τις πλαγιές της Βαλανίδας έχει προκαλέσει ζημιές μόνο στις δασικές εκτάσεις και όχι σε κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις ή κατοικίες.

Σε διαρκή ενημέρωση βρίσκεται ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Δήμου, με αντιδημάρχους, προσωπικό και υπαλλήλους της ΔΕΥΑΕΛ μαζί με τον πρόεδρό της Ιπποκράτη Τζιουμακλή.

Η Ελληνική Αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία και καλεί τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Υπάρχει διακοπή το δίκτυο της ΔΕΗ στα δημοτικά διαμερίσματα της Ποταμιάς.

elassona-city.gr