Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου “Ο Νικοτσάρας” είχε την περασμένη εβδομάδα στη γερμανική πόλη Έρντινγκ κοντά στο Μόναχο ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας στο περιθώριο της 9ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο κ. Γάτσας συνάντησε τους απόδημους Ελασσονίτες του Μονάχου και συζήτησε μαζί τους τα θέματα της ομογένειας και τη δυνατότητα να υποστηριχθούν κοινές δράσεις είτε στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ότι έχει δρομολογηθεί μία συνάντηση αποδήμων για το καλοκαίρι του 2020 και ζήτησε από το Σύλλογο να έχει ο Δήμος τη στήριξη και τη συμμετοχή του.

Την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση εξέφρασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Ψύρρας και η γραμματέας κ. Αλεξία Βαλιώτη. Παρόντες στη συνάντηση τα μέλη του σωματείου αποδήμων κ. Θεόδωρος Ψύρρας και Παύλος Κονδυλίδης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γάτσας δήλωσε: “Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στη Γερμανία και συνάντησα τους συμπατριώτες μου Ελασσονίτες του Μονάχου.

Ήταν μία συνάντηση εκτός προγράμματος, αλλά καταφέραμε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι τετριμμένο πλέον να λέμε ότι η πατρίδα πρέπει να είναι δίπλα στους απόδημους Έλληνες.

Χρειάζεται θέληση και πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Από την αποψινή συνάντηση προέκυψε ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τους απόδημους συμπατριώτες μας και το καλοκαίρι του 2020 να βάλουμε τις βάσεις για πιο συστηματική επικοινωνία, συνεργασία και στήριξη”.