Στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και τα Αγροτικά Περιφερειακά Ιατρεία, προσφέρθηκαν την Παρασκευή 8 Μαίου υλικά για τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας του κορωνοιού, σε μια κοινή προσπάθεια συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας όπου με κοινωνική προσφορά-αλληλεγγύη στη πράξη και όχι στα λόγια, αποφάσισαν να στηρίξουν με τα απαραίτητα είδη ανάγκης ιατρούς, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά υγρά, πιεσόμετρα, θερμόμετρα αντιμικροβιακά, θερμόμετρα υπέρυθρων, οξύμετρα, γάντια νιτριλίου σε όλα τα μεγέθη, χλωρίνες, μπεντατίν, γυαλιά ατομικής προστασίας για το ΕΚΑΒ, χαρτί υγείας και μαντηλάκια παραδόθησαν από τα μέλη των συλλόγων στην διοίκηση του Κέντρου Υγείας η οποία ευχαρίστησε τους συλλόγους για την αξιέπαινη πράξη και βοήθεια προς τα ιατρικά κέντρα.

Η άτυπη τριμελής επιτροπή από εκπροσώπους των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών, του Μ.Ε.Σ. Βαλανίδας και του Εξωραιστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, σε συνεννόηση με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, αφού προηγουμένως έκανε έρευνα αγοράς, προμηθεύτηκε τα παραπάνω είδη με τις προδιαγραφές των υγειονομικών υπηρεσιών.

Όπως τόνισαν τα μέλη των συλλόγων: "Η κοινή πορεία συνεχίζεται και σε άλλες δράσεις στο μέλλον, για αυτό και προσκαλούμε και άλλους συλλόγους να συμμετέχουν σε μελλοντικές δραστηριότητες όπου όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε σε δύσκολες στιγμές για το καλύτερο του τόπου μας και της κοινωνίας των πολιτών.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες και λόγω της υγειονομικής κρίσης και όχι μόνο που βιώνουμε στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, οι εθελοντές, οι ενεργοί πολίτες, με ανιδιοτέλεια στηρίζουν έμπρακτα τους δημόσιους φορείς υγείας στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας, καθώς και τη κοινωνία με διάθεση χρηματικού ποσού για αγορά τροφίμων ως προσφορά στα συσσίτια που οργανώνει και διανέμει ο ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας".