Τους μαθητές του Γ3 τμήματος του Γυμνασίου Ελασσόνας υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Γάτσας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Κατερίνα Κόνιαρη και κ. Λιάνα Κρανιώτου παρουσίασαν στο δήμαρχο την εργασία που εκπόνησαν με θέμα «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ελασσόνας».

Οι μαθητές μελέτησαν και κατέγραψαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν την ιστορική διαδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ελασσόνας και των εκθεμάτων.

Κατά την παρουσίαση έκαναν αναφορά στη δωρεά των εκθεμάτων του αείμνηστου Γεώργιου Μουτζουρίδη, τη φιλοξενία του μουσείου σε χώροτης Ιεράς Μονής Ολυμπιώτισσας και την μετεγκατάστασή του σε δημοτικό κτήριο στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Η αγωνία των μαθητών και των καθηγητών εστιάστηκε στη διακοπή της λειτουργίας του μουσείου λόγω ανάγκης μεταστέγασής του και πρότειναν να γίνει η μεταφορά τους στο κτίριο του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος και δήλωσε: «Είναι μεγάλη μαςχαρά να δεχόμαστε μαθητές οι οποίοι δείχνουν ζήλο και ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σας συγχαίρω τόσο για την εκπόνηση της εργασίας σας όσο και για την παρουσίαση.Είναι γεγονός ότι το μουσείο αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί λόγω της αλλαγής χρήσης των αιθουσών σε Κέντρο Τουριστικής Προβολής.

Αναζητούμε λύση για τη μεταφορά των εκθεμάτων σε νέο χώρο, προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.Εύχομαι τα καλύτερα σε εσάς και τους καθηγητές σας».

Την παρουσίαση παρακολούθησαν επίσηςη πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Εύη Θεοδωράκη και η υπεύθυνη ξεναγήσεων του μουσείουφυσικής ιστορίας κ. Σταματία Γκαλίτσιου.