«Επειδή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την “πανηγυρική” ανακοίνωση για τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στη Ελασσόνα και με δεδομένο το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας αλλά και υποψηφίων σπουδαστών, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει υπεύθυνη και συγκεκριμένη ενημέρωση». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από συνεργασία που είχε πρόσφατα με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα προς πιστοποίηση όσων κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί από κυβερνητικούς παράγοντες.   
Όπως σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση που στοχεύει στην ουσιαστική κινητοποίηση των αρμόδιων υπουργείων «εδώ και ένα χρόνο ο δήμος Ελασσόνας διεκδικεί την ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στην έδρα του. Η επαρχία Ελασσόνας γνωστή για τα ποιοτικά κτηνοτροφικά της προϊόντα και ιδιαίτερα τη φέτα, εύλογα προβάλει ως ο φυσικός χώρος για τη δημιουργία μιας δεύτερης, μετά από εκείνη των Ιωαννίνων, Γαλακτοκομικής Σχολής στη χώρα. Προς τούτο, ο δήμος έχει προβεί σε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 16 Φεβρουαρίου 2017, μετά από συνάντηση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη και τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη, αναγγέλθηκε η “συναντίληψη για την αναγκαιότητα λειτουργίας Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το υψηλό κτηνοτροφικό δυναμικό της περιοχής, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να υπάρξει κατάρτιση στο αντικείμενο και παράλληλα να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη στην έρευνα και την καινοτομία, σε ένα προϊόν που έχει παράδοση στην ευρύτερη περιοχή”. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση, “για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Ελασσόνας υποσχέθηκε να αποστείλει σύντομα μελέτη βιωσιμότητας με τα κατασκευαστικά και λειτουργικά έξοδα της σχολής”.
Στη συνέχεια κατά την επίσκεψή του στον δήμο Ελασσόνας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ευαγγέλου, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης έκανε γνωστό (ert.gr 7.04.17) ότι κατ’ επανάληψη είχε συνεργασία με τον δήμαρχο “μιλήσαμε αρκετές φορές, είδαμε πως τα κόστη δεν είναι μεγάλα, ερεύνησα το θέμα ζητώντας στοιχεία από την αντίστοιχη Σχολή των Ιωαννίνων, όπου διαπίστωσα πως η ζήτηση είναι μεγάλη, και ως εκ τούτου προχωράμε στην ίδρυση της Σχολής”. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Agronews.gr (11.04.17) κατά τη συνάντηση συζήτησαν “τις λεπτομέρειες της ίδρυσης της Γαλακτοκομικής Σχολής της Ελασσόνας”. Κατόπιν τούτων ο κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε ότι “προχωράμε στην ίδρυσή της, θα το υποστηρίξουμε και θα το εξειδικεύσουμε περαιτέρω” (Enikonomia.gr 09.04.17).
Πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του στον δήμαρχο Ελασσόνας για την ανταλλαγή ευχών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “οι διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς φορείς, θα ευοδωθούν σύντομα” (ert.gr 28.12.17)».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1.    Σε ποιες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει η Γαλακτοκομική Σχολή, που θα υπάγεται, πόσους σπουδαστές θα δέχεται και ποιο θα είναι το επίπεδο των σπουδών που θα παρέχει;
2.    Ποια τα κατασκευαστικά και λειτουργικά έξοδα της Σχολής σύμφωνα με την μελέτη βιωσιμότητας του δήμου Ελασσόνας; Ποιος θα τα αναλάβει; Να κατατεθεί η σχετική μελέτη.
3.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί για τη λειτουργία της Σχολής από την ανακοίνωσή της έως σήμερα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
4.    Ποιες «οι διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς φορείς» στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. υφυπουργός; Να κατατεθεί η συγκεκριμένη αλληλογραφία μεταξύ υπουργείων και Οργανισμών.
5.    Πότε τελικά θα δεχθεί σπουδαστές η Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας;