Η παράταξη Αλλάζουμε καταγγέλει την Δημοτική Αρχή Γάτσα για την απαράδεκτη απόφαση να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων και ισολογισμού για το 2018, δια περιφοράς.

Είναι κατανοητό ότι η παρούσα δημοτική αρχή αποφεύγει να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, μόνο και μόνο για να μην αποδειχθεί με στοιχεία και όχι με λόγια το νοικοκύρεμα του Δήμου Ελασσόνας κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Χωρίς κανένα προφανή λόγο θέλει να περάσει το θέμα αυτό χωρίς την ανάλογη δημοσιότητα, αφού μια δημόσια συζήτηση θα καταρρίψει τον μύθο της σημερινής δημοτικής αρχής ότι δεν έγινε έργο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας θα ήθελα να επισημάνω ότι:

Αναλαμβάνοντας την Δημοτική Αρχή μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ανακουφίσει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ταυτόχρονα να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δομών του Δήμου Ελασσόνας.

Παρόλη την αβεβαιότητα και τις δυσκολίες και της κοινωνίας και της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρηματοδοτήσαμε μελέτες και προγραμματίσαμε έργα για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας πολλά από τα οποία έφτασαν τώρα σε φάση υλοποίησης.

Κύριος στόχος μας ήταν και παρέμεινε μέχρι το τέλος της θητείας μας το νοικοκύρεμα του Δήμου και το πετύχαμε.

Υποχρεώσεις προηγούμενων ετών που ξεχρεώσαμε και ξεκινήσαμε να βάζουμε τάξη στα ταμεία του Δήμου.

Ο προγραμματισμός των έργων δεν έγινε με ορίζοντα πενταετίας αλλά δεκαετίας και πλέον γιατί η παράταξη μας δεν έβλεπε κοντόφθαλμα ούτε προσπάθησε να κάνει έργα βιτρίνας που θα της εξασφαλίσουν ψήφους στις επόμενες εκλογές.

Δεν σφίξαμε το ζωνάρι στο λαιμό των δημοτών για να παρουσιάσουμε αυξημένα ποσά εισπραξιμότητας, κατανοήσαμε την δύσκολη κατάσταση και στάθηκαμε δίπλα του.

Εμείς οραματιστήκαμε μια άλλη Ελασσόνα με έργα υποδομών, με κοινωνικές δομές μια πόλη λειτουργική και καθαρή.

Όλα αυτά αποτυπώνονται με στοιχεία όπως και το νοικοκύρεμα μας γιατί πέρα από τις καρέκλες και τους τίτλους βλέπουμε ανθρώπους και αυτούς υπηρετήσαμε πιστά και με ήθος.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το έργο μας αποδεικνύεται έστω και αν δεν διοικούμε πια το Δήμο, γιατί εμείς δεν αναλάβαμε τον Δήμο για να καταστρέψουμε ότι έκαναν οι προηγούμενοι αλλά για να κάνουμε ένα βήμα μπρός.

Αυτό το βήμα το κάναμε και αφήσαμε το αποτύπωμα μας.