Το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Περιβαντολογικός Σύλλογος  Σπαρμού  (ΧΟΠΣ ΣΠΑΡΜΟΥ )  "Ο ΟΛΥΝΠΟΣ " αναγνωρίζοντας τις αγωνίες, τον αγώνα αλλά και τη δυναμική της νέας γενιάς και έχοντας  ως έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους τη συμπαράσταση και επιβράβευση των προσπαθειών των νέων σε κάθε είδους δραστηριότητα, διοργανώνουν  στην Ελασσόνα μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τη νεολαία και τη Νέα Γενιά.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και τον ΧΟΠΣ Σπαρμού, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα "Βασ. Φαρμάκης" του Πνευματικού  Κέντρου Ελασσόνας ,υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ,Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης 

,ενώ έχει τη στήριξη  και συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,του Εμπορικού  Συλλόγου   Ελασσόνας -Επιμελητήριο Λάρισας,  του Ελληνικού Γραφείου της GreenPeace, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων του Δήμου Ελασσόνας, της  Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Eθισμού στο Διαδίκτυο και της Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη. .

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ελασσόνας- αίθουσα "Βασ. Φαρμάκης", τιμώμενα πρόσωπα θα είναι οι νεοεισελθόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τη φετινή χρονιά, στους οποίους θα δοθεί ειδικός τιμητικός έπαινος , θα κληρωθούν στους παρόντες νέους φοιτητές ένας φορητός Η/Υ, αλλά  και βιβλία . 

Παράλληλα θα παρουσιαστεί το μεγάλο θέμα της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ στον Πλανήτη  και οι δράσεις της GREENPEACE, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες  με τίτλο: 1. "Κλιματική Αλλαγή" -Αθαν. Παιδής, Αντιπεριφερερειάρχης Πολιτισμού,Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης Θεσσαλίας  2.  "Ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος"  του Δρ. Κωνσταντίνου Σιώμου,  Ψυχίατρου παιδιών & εφήβων, Προέδρου της  Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής εθισμού στο Διαδίκτυο, Γενικού  Υπεύθυνου  Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη . 

Οι διοργανωτές Φορείς ,το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού , από την ίδρυσή τους, δείχνουν  ιδιαίτερη ευαισθησία στη νέα γενιά και έχουν θέσει στις άμεσες προτεραιότητές τους δράσεις, οι οποίες και έχουν ως κεντρικό σημείο αναφοράς τη νεολαία, , την οποία και θεωρούν  ως το πιο ευαίσθητο αλλά ταυτόχρονα και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι των σύγχρονων κοινωνιών ,είτε πέτυχαν στις τριτοβάθμια εκπαίδευση ,είτε όχι .

Για τους διοργανωτές ,όλη η Νέα Γενιά ,έχει τη ίδια αξία και η μέριμνά τους είναι να στηρίζουν όλους τους νέους ανεξαίρετα,  δεδομένου ότι η επιτυχία στο μέλλον δεν εξαρτάται μόνο από τη γνώση ,που είναι -φυσικά -βασικό δομικό στοιχείο, αλλά και από την εργατικότητα ,από τη συνέπεια και το ήθος.

Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουν δράσεις και θα καταβάλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν  την κοινωνική συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες όλων των νέων ανεξαίρετα , οι οποίοι συνεργαζόμενοι με φορείς και δίκτυα του εσωτερικού και του εξωτερικού δραστηριοποιούνται πάνω σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής προσφοράς. ( απασχόληση, ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση σε μεγάλα σύγχρονα θέματα, συμμετοχή νέων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα ERASMUS+ , συνέδρια ,σεμινάρια, καλές πρακτικές, συνεργασία με άλλες χώρες   κλπ  ).

Στα πλαίσια, λοιπόν, της αναγνώρισης του σπουδαίου ρόλου αλλά και της προσφοράς των νέων στη δημιουργία ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για όλους μας, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού ,καλούν  όλους τους επιτυχόντες τη φετινή χρονιά στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, όλη την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα του Δήμου Ελασσόνας , αλλά και όλη την κοινωνία  για να τιμήσουμε στο πρόσωπο αυτών των παιδιών, τους νέους αυτούς που μέσα από σπουδαίο και δύσκολο αγώνα, θα συνεχίσουν τη ζωή τους υπηρετώντας την επιστήμη σε όλες της τις εκφάνσεις.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα πλαίσια του έργου Rural DEAR Agenda-Πρόγραμμα Europe Aid της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην υλοποίηση του οποίου  τόσο το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" όσο και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού συμμετέχουν , σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πληροφορίες : K. Σκριάπας -Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" 6974-881944, Βίκυ Νίκου -ΧΟΠΣ Σπαρμού 6937-261789