Το  Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Ελασσόνας  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης  του Ο.ΚΑ.ΝΑ., Π.Ε. Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση –ομιλία με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ των  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ και ΠΡΟΑΓΩΓΗ της ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- η ΣΗΜΑΣΙΑ του ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΡΟΛΟΥ».

Ομιλητής : Πιτσίλκας Χρήστος, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα.
«Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.»    

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουν να  αντιμετωπίσουν οι γονείς (αλλά και οι λοιποί φορείς που ασχολούνται με την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, όπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων) ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κέντρο Kοινότητας  προτίθεται  να αναλάβει την διοργάνωση και πραγματοποίηση  εκδηλώσεων με στόχο τη στήριξή τους  σε διάφορα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν και έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών, τα  προβλήματα  της εφηβείας, το ρόλο τους στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους κλπ.  Στόχος της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία ομάδας γονέων («σχολή γονέων») τα μέλη της οποίας θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών-συμβουλευτικών  συνεδριών.