Παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου τεχνικών έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Στ.  Δημότσιου ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη 30 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη μελέτη και την αναβάθμιση 5 αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Ελασσόνας, προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους.

Τον κ. Δημότσιο υποδέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος του σώματος κ. Αθ. Ζιώγας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Δημότσιο για την παρουσία του και για τη συνεργασία. Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας εξήρε το ρόλο του κ. Δημότσιου στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την αποδοχή της πρότασης για την υποστήριξη του έργου και τόνισε ότι η απόφαση του Υπουργείου για την ένταξη του τροποποιημένου έργου των 5 νέων γηπέδων δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση, στην ευόδωση της οποίας συνέβαλαν καθοριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Μπίζιου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Δημότσιος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ του δήμου και της περιφέρειας, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της μελέτης και της ανακατασκευής των γηπέδων στις κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, Ελασσόνα, Βλαχογιάννι, Τσαριτσάνη, Δρυμό και Ευαγγελισμό, ενώ εστίασε στην κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας και του δήμου για την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με έργα τα οποία απαρίθμησε ενδεικτικά, όπως ύδρευση σε Δρυμό και Αμούρι, έργα βελτίωσης εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων κ.α.

Η προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Θεσσαλίας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.