Σε ημερίδα με θέμα «Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Πολιτιστική Διαδρομή Θεσσαλίας» συμμετείχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Ελασσόνας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Ελασσόνας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων με το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει το έργο της Ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γάτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την προϊσταμένη κ. Στ. Σδρόλια.

Την ευχαριστώ προσωπικά για το ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Με συνδετικό κρίκο το Διαχρονικό Μουσείο που φιλοξενεί αρχαιολογικούς θησαυρούς από το Δήμο Ελασσόνας μπορούμε να αναδείξουμε τα μνημεία και τους τόπους που βρίσκονται δίπλα στον Όλυμπο, που αποτελεί ένα σπουδαίο μνημείο της φύσης και της ιστορίας.

Εξέχουσα θέση στην περιοχή μας έχουν και τα εκκλησιαστικά μνημεία και πρέπει να περιληφθούν στο έργο της προβολής.

Πρέπει να αποκτήσουμε έναν ολοκληρωμένο τουριστικό οδηγό και πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι χώροι θα είναι επισκέψιμοι και θα παρέχονται πληροφορίες στους επισκέπτες».

Την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος Ελασσόνας και ο Αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος υποδέχτηκαν δημοσιογράφους, μπλόγκερ και ταξιδιωτικούς πράκτορες στην περιοχή του Ολύμπου και συζήτησαν μαζί τους για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου με βάση τον Όλυμπο και τα πολιτιστικά μνημεία.

Συγκεκριμένα η ομάδα των δημοσιογράφων συνοδεία της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους Σαρανταπόρου και Πυθίου και την Ιερά Μονή Σπαρμού Ολύμπου.