Απαντώντας στις καταγγελίες του υποψήφιου δημάρχου Ελασσόνας Κώστα Σαχινίδη για δήθεν συμπεριφορές εκπροσώπων του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία” ο επικεφαλής Νίκος Γάτσας δήλωσε:
“Δεν αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση – καταγγελία του κ. Κ. Σαχινίδη για δήθεν εκπροσώπους του συνδυασμού μας, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος της κίνησής του. Φαίνεται ότι έπρεπε κάτι να βρει, για να επιτεθεί για δεύτερη φορά σε εμένα προσωπικά και κατ' επέκταση στο σύνολο των μελών και φίλων του συνδυασμού μας.
Συγκεκριμένα, πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Σαχινίδης με κατηγόρησε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι είμαι αδιάλλακτος, ότι δεν επιθυμώ τη συνεργασία και ότι είμαι επικεφαλής ενός συνδυασμού με παλαιοκομματικές εξαρτήσεις που στις προηγούμενες εκλογές απέτυχε παταγωδώς (!). Παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει ότι μου έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο όρο να είναι εκείνος ο επικεφαλής της κίνησης συνεργασίας, υποτιμώντας το γεγονός ότι ο συνδυασμός μας είχε τη στήριξη του 49% των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές.
Σήμερα ο κ. Σαχινίδης επανέρχεται με καταγγελίες ότι δήθεν εκπρόσωποι του συνδυασμού μας ακολουθούν παλαιοκομματικές πρακτικές και διαδίδουν ότι ο Κ. Σαχινίδης δεν θα συγκροτήσει εκλογικό συνδυασμό.
Και δεν μένει μόνο σ' αυτό, αλλά αποδίδει σε εμένα και σε στελέχη του συνδυασμού μας χαρακτηρισμούς και πρακτικές, που ποτέ δεν ακολουθήσαμε και απέχουν πολύ από το ήθος και το ύφος μας.
Η απάντησή μου στον κ. Σαχινίδη είναι η εξής: κ. Σανιχίδη, κανείς από το συνδυασμό μας δεν επιθυμεί να απέχετε από την εκλογική διαδικασία. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα, αλλά και ηθική υποχρέωση, να συμμετέχει στα κοινά του δήμου μας. Γι' αυτό και σας εύχομαι προσωπικά να έχετε το κουράγιο, τη δύναμη και την ψυχραιμία, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίζετε κάθε λογής σχόλιο καφενειακού τύπου, όπως κάνουμε οι περισσότεροι, και ελπίζω από δω και πέρα οι επιστολές σας να απευθύνονται στον σωστό παραλήπτη...”