Σε αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, της Λάρισας, θα αναδειχθεί σήμερα Δευτέρα ο υποψήφιος των Θεσσαλών δημάρχων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος θα διεκδικήσει με την σειρά του το αξίωμα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ, το χρίσμα διεκδικούν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προβάδισμα Νασιακόπουλου καθότι ο άρχων της Νίκαιας είναι παλαιότερος στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και με περισσότερα ερείσματα στο χώρο. 

Από την άλλη ο δήμαρχος Καρδίτσας, αν και εκδήλωσε με καθυστέρηση της επιθυμία του να εμπλακεί στα συνδικαλιστικά της ΠΕΔ, θεωρεί ότι έχει πιθανότητες να επικρατήσει.

Αν τελικά, στη συζήτηση που θα προηγηθεί, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν προκύψει μέσα από συναινετικές διαδικασίες τότε αναμένεται να στηθεί κάλπη για να αναδειχθεί ο νικητής.

Αυτά στο αυτοδιοικητικό στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αντίπερα όχθη, της λεγόμενης “προοδευτικής παράταξης”, το μεγάλο όνομα είναι ο Απόστολος Καλογιάννης.

Για την ώρα, όμως, ο δήμαρχος Λαρισαίων σταθμίζει τις εξελίξεις και δεν έχει καταλήξει αν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔ.

Κώστας Τόλης εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)