Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και νταλίκες που έχουν διπλώσει λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, στο ύψος του Μπράλου και του Μαρτίνου. Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν «διπλώσει» δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.
Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας, καθώς στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, «λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας», όπως αναφέρει το lamiareport.gr.
Από τις 15:00 η ώρα της Παρασκευής, η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό, το οποίο ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ακόμη, στην εθνική εθνική οδό, στο 122ο χλμ., λίγο πριν το Μαρτίνο, «δίπλωσαν» νταλίκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε τα μηχανήματα καθαρισμού του δήμου.
Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των ΙΧ φορτηγών οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

in.gr