Αρωγός στην προσπάθεια αναγνώρισης του ακτινιδίου στην περιοχή του Πυργετού και της Αιγάνης ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στέκεται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, όπως σημειώνει στο χαιρετισμό του με αφορμή την 14 Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης.
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη Γαλλία, όπου μετέβη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο κ. Κόκκαλης στον χαιρετισμό που απέστειλε σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: "Το ακτινίδιο αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά προϊόντα του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, γεγονός που πιστοποιείται από την εκρηκτική αύξηση των εξαγωγών σε όλο τον κόσμο.
Ως Υφυπουργός με κάθε ευκαιρία προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ενίσχυση του προϊόντος, με όραμα να αποτελέσει έναν λειτουργικό πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ύπαιθρο.
Θέλω να επισημάνω ότι πολύ πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο, συναντήθηκα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, της οποίας την προσπάθεια να αναγνωριστεί το ακτινίδιο της περιοχής ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, τη στηρίζω αμέριστα.
Προσπάθειες όπως αυτή είναι συμβατές με τη σύγχρονη προσέγγιση για το βιώσιμο μοντέλο αγρότη την οποία ασπάζεται και ευαγγελίζεται το Υπουργείο μας υπό την παρούσα πολιτική ηγεσία. Η ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας και ποιότητας που διαθέτουν τα προϊόντα σας είναι ο ασφαλής δρόμος για τις διεθνείς αγορές, καθιστώντας  ανταγωνιστικές τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εξασφαλίζοντας αξιοπρεπές εισόδημα στον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Θεωρώ επίσης σημαντικό να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει η Διεπαγγελματική Ομάδα Ακτινιδίου, κάτι το οποίο προοιωνίζει μόνο θετικές εξελίξεις για το προϊόν.
Με βάση τα όσα με πληροφορούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου η φετινή χρονιά δίνει καλής ποιότητας ακτινίδια, ενώ τα προβλήματα από εγκαύματα και προσβολές είναι σχετικά λίγα. 
Κλείνοντας θέλω να σας συγχαρώ γιατί στην περιοχή σας παράγεται πάνω από το 10% της εγχώριας παραγωγής ακτινιδίων, με εξαιρετική ποιότητα και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αξίζει και μπορεί να βρεθεί στις ακριβότερες αγορές του κόσμου. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι πάντα δίπλα σας".