Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. , κατά τη βράβευσή της για την ευρύτερη συνεισφορά της στην προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού από το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ συγκινημένη σήμερα. Είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμή αυτή εδώ η βράβευση όχι μόνον γιατί έρχεται από το μουσικό σχολείο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, αλλά γιατί πρόκειται για αυτό εδώ το σχολείο, που έχω πει και άλλοτε ότι παράγει υψηλού επιπέδου τέχνη, είναι ένα φυτώριο πολιτισμού.

Θέλω να κρατήσετε από τη σημερινή ημέρα ότι καθένας από εσάς μπορεί να κάνει μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Αν εντυπωσιαστήκατε με την πορεία τη δική μου, σας λέω ότι θα μπορούσατε να ‘στε εσείς στη θέση μου.

Θέλω να σας προτρέψω να πιστεύετε στα όνειρά σας, να έχετε πίστη και να παλεύετε γι’ αυτά. Έτσι και εγώ, κι εμείς, όταν ξεκινήσαμε με το Θεσσαλικό Θέατρο, είχαμε μιαν ιδέα, έναν στόχο. Χωρίς εξωτερική βοήθεια, με μόνο εφόδιο τη θέλησή μας και την πίστη μας, με πείσμα και ξεροκεφαλιά αλλά και όρεξη για δουλειά χτίσαμε το πρώτο μόνιμο περιφερειακό θέατρο. Λέω χτίσαμε, καθώς το Θεσσαλικό το έκανε –όχι ένας – δύο άνθρωποι– αλλά όλη η πόλη και όλη η ευρύτερη περιοχή.»

Αναφερόμενη στο Σχολείο που την τίμησε, η Λαρισαία βουλευτής υπογράμμισε:

«Θεωρώ πραγματικά το Μουσικό Σχολείο της Λάρισας μια όαση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο και για τα υπόλοιπα δημόσια εκπαιδευτήρια της πατρίδας μας. Μακάρι και τα άλλα δημόσια σχολεία να ήταν σ’ αυτό το επίπεδο.»

Στον απόηχο της βράβευσης, η κ. Βαγενά δεσμεύθηκε όχι μόνον να δώσει μια παράσταση προς τιμήν της κοινότητας μαθητών και διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου της Λάρισας, αλλά και να στεγάσει επιλεγμένες παραγωγές του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας στο Θέατρό της στο Μεταξουργείο το ερχόμενο καλοκαίρι με σκοπό να γνωρίσει και το κοινό της πρωτεύουσας την αξιόλογη καλλιτεχνική παραγωγή του Σχολείου.

Μάλιστα, μην χάνοντας καθόλου καιρό επικοινώνησε από τη Λάρισα με τον Υπουργό Παιδείας Νικ. Φίλη εξαίροντας το επίπεδο του σχολείου, το οποίο πρέπει να αποτελέσει μοντέλο-υπόδειγμα για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία των αυτών βαθμίδων και καλώντας τον Υπουργό να επισκεφθεί το σχολείο για να διαπιστώσει και ο ίδιος τόσο το υψηλό του επίπεδο όσο και το πώς η εμπειρία διδασκόντων και μαθητών θα μπορούσε να συμβάλει στον εθνικό διάλογο για την παιδεία.