Νέα «βουτιά» εμφάνισε ο οικοδομικός κλάδος στην Ελλάδα για τον Αύγουστο του 2017, η οποία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον κλάδο των οικοδομών και των κατασκευών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη συνολική κάμψη των πραγματικών επενδύσεων στην οικονομία της χώρας.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας), κατά το μήνα Αύγουστο 2017, στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 864 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 198,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.004,2 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 5,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 3,9% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 7,6% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
Είναι χαρακτηριστικά ότι στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για τον μήνα Αύγουστο, εκδόθηκαν μόλις 44 οικοδομικές άδειες έναντι 55 τον αντίστοιχο μήνα του 2016, μια πτώσης της τάξης του 20%.