Για μια «καλή συμφωνία» της ελληνικής κυβέρνησης με τους Σκοπιανούς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η συμφωνία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes (μία ονομασία έναντι όλων) και εξασφαλίζει την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προϋποθέτει την αλλαγή του Συντάγματος από πλευράς Σκοπίων και την απαλοιφή των αλυτρωτικών σημείων.
«Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε συμφωνία που προβλέπει αλλαγές στο Σύνταγμα πέραν της ονομασίας, που αφορά αλυτρωτικές αναφορές. Σημαντικότερο ότι κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη της Αρχαίας Μακεδονίας, που κάποιοι στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν. Ειναι θετική εξέλιξη. Η συμφωνία προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ, αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει δύο προϋποθέσεις», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως αυτή η «καλή» συμφωνία θα πρέπει να υλοποιηθεί από τους γείτονες.
 Ο πρωθυπουργός είπε πως στη συνέχεια θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής ώστε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να γίνει με βάση το άρθρο 149 του κανονισμού ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία. «Χρέος η νηφαλιότητα για μία συμφωνία που αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό βήμα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.