Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, ξεκινά σήμερα στη Λάρισα το συνέδριο «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής». 

Το συνέδριο διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» για να τιμήσουν τους επιστήμονες, συλλέκτες και δωρητές Γιώργο και Λένα Γουργιώτη. 

Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Άγγελος Δεληβορριάς, Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρ. Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα και το συνέδριο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο (Γ. Γουργιώτη, πάροδος οδού Φαρσάλων). 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει πλήθος ομιλητών, καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ιστορικοί ερευνητές, συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, διευθυντές Μουσείων και Κέντρων Έρευνας, υπεύθυνοι Ιδρυμάτων, επικεφαλής Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, που θα παρουσιάσουν και θα αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές και θεματικές ενότητες.