Θλίψη σε όλο τον κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του Σον Κόνερι. Του σκωτσέζου ηθοποιού ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο Σον Κόνερι «έφυγε» στον ύπνο του στο σπίτι του στις Μπαχάμες. Σύμφωνα με το BBC εδώ και καιρό δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία του.

Ο σερ Σον Κόνερι, ήταν ο πιο εμβληματικός Τζέιμς Μποντ και ο πρώτος που τον ερμήνευσε στην μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνίστησε σε 7 από τις ταινίες οι οποίες έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες.

Πολλά τα βραβεία που είχε πάρει ανάμεσά τους και ένα Όσκαρ, δυο Bafta και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Ο Σον Κόνερι είχε συγκλονιστικές ερμηνείες και στις ταινίες όπως «Το όνομα του Ρόδου, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς», «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» αλλά και «Ο Βράχος».

Κέρδισε Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Αδιάφθοροι» το 1988. Επίσης, είχε χριστεί Ιππότης από την Βασίλισσα το 2.000.

Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1930 και το πλήρες του όνομα ήταν Τόμας Σον Κόνερι. Άφησε το σχολείο στα 14 και δούλεψε ως γαλατάς. Το 1948 κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό αλλά λίγο αργότερα απολύθηκε για ιατρικούς λόγους. Ασχολήθηκε με το bodybuilding στα 18 του και έπιασε δουλειά ως μοντέλο, ενώ έκανε και άλλες δουλειές περιστασιακά. Το 1953 συμμετείχε στον διαγωνισμό Mr Universe αλλά δεν κέρδισε. Από μικρός ενδιαφερόταν για την υποκριτική και ενώ ήταν στο Λονδίνο για τον διαγωνισμό Mr Universe συμμετείχε σε οντισιόν για έναν ρόλο και τον πήρε.

Και ξαφνικά η καριέρα του απογειώθηκε. Ρόλοι στο θέατρο και μικροί ρόλοι σε σειρές της τηλεόρασης. Η πρώτη του συμμετοχή σε ταινία ήταν το 1957 στο βρετανικό θρίλερ No Road Back.

Ο ρόλος του στην ταινία Another Time, Another Place το 1957 με συμπρωταγωνίστρια την ήδη διάσημη Lana Turner, παραλίγο να του κοστίσει την ζωή αφού ο τότε εραστής της και διάσημος γκάνγκστερ Johnny Stompanato, ήρθε σε σύγκρουση μαζί του πιστεύοντας ότι είχε σχέση με την αγαπημένη του.

Στα 30 του ήρθε η στιγμή που θα σημάδευε όλη του την ζωή. Πήρε μέρος στην οντισιόν για την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Τον ρόλο του τον έδωσε η γυναίκα του θρυλικού παραγωγού Albert “Cubby” Broccoli, Dana, γιατί θεωρούσε ότι είχε περισσότερο σεξ απίλ από άλλους πιο γνωστούς ηθοποιούς.

Ο Κόνερι εμφανίστηκε σε άλλες 4 ταινίες Τζέιμς Μποντ από το 1963 έως το 1967: «Από την Ρωσία με αγάπη»,  «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος», «Thunderball» και «Ζεις μονάχα δυο φορές».

Και όταν αποφάσισαν στην επόμενη ταινία να βάλουν στην θέση του τον αυστραλό ηθοποιό Τζορτζ Λάζενμπι στην ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος» το μετάνιωσαν πικρά. Ο Σον Κόνερι επέστρεψε για την επόμενη ταινία «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» το 1971 με μια αστρονομική αμοιβή. 

Τον Αύγουστο είχε γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.

Όλη του την ζωή ο Σον Κόνερι δεν είχε κρύψει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. 

Είχε κάνει δυο γάμους. Ο πρώτος ήταν με την αυστραλή Diane Cilento από το 1962 έως το 1973 και ο δεύτερος ήταν με την μεγάλη του αγάπη την γαλλομαροκινή ζωγράφο Micheline Roquebrune από το 1975 έως τον θάνατό του. Με την πρώτη του γυναίκα είχε αποκτήσει έναν γιο τον επίσης ηθοποιό, Jason Connery.

newsit. gr