Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή, για μία εβδομάδα, ο Λαρισαίος πολιτικός πρόεδρος της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας Γιάννος Γραμματίδης, ακολουθούμενος από τον τομεάρχη οικονομικών του κόμματος Χάρη Αναστασιάδη, για μια μακρά σειρά προκαθορισμένων συναντήσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γραμματίδης θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις που του διοργανώνουν τρία από τα μεγαλύτερα think tanks των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στο State Department, στο ΔΝΤ, στη Γερουσία και στο Κογκρέσο, όπως επίσης και συναντήσεις με προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής κοινότητας στην Ουάσιγκτον. Τέλος, ο κ. Γραμματίδης θα δώσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής οικονομικής σκηνής καθώς και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Γραμματίδη στις ΗΠΑ είναι "να συζητήσει μεθόδους κι εργαλεία εξόδου της χώρας από την κρίση και να ζητήσει την ουσιαστική στήριξη της χώρας από τις ΗΠΑ ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο της στην κρίσιμη γεωγραφική της περιοχή που κλονίζεται από πηγές έντασης ανάμεσα στις οποίες και το προσφυγικό" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ