Την αποκάλυψη ότι ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει στο μέλλον την δημιουργία ενός μέγα- πάρκου αναψυχής για τη Λάρισα αξιοποιώντας τα 450 στρέμματα της υπάρχουσας δημοτικής έκτασης, έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στο περιθώριο των εγκαινίων του αναψυκτηρίου του Διαχρονικού Μουσείου τα οποία έγιναν παρουσία και του υφυπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Στρατή.

Ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες καθώς το σχέδιο θεωρείται ούτως ή άλλως μεγαλεπήβολο και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και σημαντικά κονδύλια για να υλοποιηθεί.

Ο κ. Καλογιάννης εστίασε πάντως στην πολιτιστική δυναμική που αναπτύσσει η Λάρισα, τονίζοντας ότι μέσα από την πολιτιστική δραστηριότητα, τα μουσεία έχουν ανοίξει την πόρτα τους στην κοινωνία της πόλης, έχουν διασυνδεθεί και με άλλα μουσεία και κάνουν τη διαφορά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αναψυκτήριο του Διαχρονικού θα λειτουργήσει ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε “Μυρμιδόνες” μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για Κοινωνικό Συνεταιρισμό στον Τομέα Ψυχικής Υγείας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συναυλία “στο Μουσείο μια βραδιά” με ορχήστρα τοπικών μουσικών.

Λ.Ε.