Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, με τους οποίους συνομίλησε για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, ενώ τους συνεχάρη για την πρόσφατη επιτυχία τους στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με την ευκαιρία της συνάντησής μου με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ από το χώρο της εκπαίδευσης θα ήθελα να τους συγχαρώ και πάλι για την επιτυχία που σημείωσαν στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όπως επισημάναμε, το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι της εκπαίδευσης δεν πείστηκαν από τις επικοινωνιακού χαρακτήρα θριαμβολογίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και την προσπάθεια δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας. Γιατί αυτοί, καλύτερα από τον καθένα, γνωρίζουν πως τα προβλήματα στην εκπαίδευση οξύνονται και η ποιότητα της παιδείας υποβαθμίζεται. 

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ο οποίος ήταν σαρωτικός για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταδεικνύει την πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς δράσης του προηγουμένου σχήματος και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση επέλεξε το χώρο της παιδείας για να δώσει εξετάσεις αριστεροσύνης. Η έως σήμερα εμμονή της σε ιδεοληψίες και παρωχημένες αντιλήψεις δεν προοιωνίζεται κάτι καλύτερο για τον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης. Μακάρι να διαψευστούμε, διότι τα εκρηκτικά προβλήματα της παιδείας δεν μπορούν να αναμένουν».