Εντυπωσιασμένος από την άγρια ομορφιά του Ολύμπου και ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία των ντόπιων δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Rowaq της Ιορδανίας κ. Khaldoon Daoud, ο οποίος επισκέφθηκε το μυθικό βουνό, συνοδεία του πρώην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιου Παιδή.                         
Αφορμή για την επίσκεψη του Ιορδανού παράγοντα στον Όλυμπο είναι η συνεργασία του με το Αγρόκτημα «Ευκαρπία» της Λάρισας και η αναζήτηση της σχέσης του Ιπποκράτη με το μυθικό Βουνό του Ολύμπου, με τη μοναδική του Βιοποικιλότητα και τα φαρμακευτικά φυτά, όπως το τσάι Ολύμπου. Ο κ. KhaldoonDaoud έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από την ομορφιά της περιοχής, όσο και από τα εξαιρετικά προϊόντα που του πρόσφεραν οι άνθρωποι του ορειβατικού συλλόγου Καλυβιών Αθανάσιος Γκόλτσιος (πρόεδρος) και Θωμάς Βαρνάς (γραμματέας), ενώ αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Παιδή να προχωρήσουν στην έκδοση ενός βιβλίου - λευκώματος για το γάλα και τα τυριά της περιοχής, το οποίο προωθηθεί σε όλες τις αλυσίδες ξενοδοχείων παγκοσμίως, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην εξωστρέφεια της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Khaldoon δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί ξανά την περιοχή, ώστε συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος συνεργασίας των δύο πλευρών, για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής μέσω εκδόσεων και άλλων δράσεων. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Khaldoon στον Δήμο Τρικκαίων για τον Ασκληπιό και ανάλογες δράσεις.
Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα RowaqAl-Balqa ιδρύθηκε το 1991 και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Το Ίδρυμα είναι πυρήνας για την πολιτιστική και τουριστική δραστηριότητα της πόλης του και προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσω πολλών χωρών σε όλον τον κόσμο. Επίσης, προωθεί τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τον πολιτισμό και δράσεις αποκατάστασης παλιών κτιρίων, workshops φοιτητών, διοργάνωση φεστιβάλ, εκδόσεων και ποικίλων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο. Συνεργάζεται με αρκετούς κρατικούς φορείς παγκοσμίως καθώς και με τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο. .