«Η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» είναι το θέμα του 19ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου, το οποίο τη φετινή χρονιά θα φιλοξενηθεί στο Λιτόχωρο Πιερίας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 75 εργασίες, μοιρασμένες σε 15 θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης της Δασολογίας, όπως η ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, οι νέες τεχνολογίες, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και οι προστατευόμενες περιοχές ως αντικείμενο της Δασικής Πολιτικής.

Αναδεικνύεται επίσης η διεπιστημονικότητα της Δασολογίας, καθώς σύμφωνα με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνο Επιμέλειας Έκδοσης των Πρακτικών του Συνεδρίου, Δρα Στέφανο Τσιάρα, πολλές από τις εργασίες αποτελούν προϊόν συνεργασίας δύο και πλέον φορέων.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Οι εργασίες που υποβλήθηκαν στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν στην αίθουσα της Εκκλησίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου.