«Ο δήμος Αγιάς, αλλά και οι υπόλοιποι αγροτικοί δήμοι του νομού Λάρισας, εκφράζουν την ανησυχία τους για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης για την επερχόμενη περίοδο συγκομιδής. Ήδη η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά μεριμνούν για το κρίσιμο αυτό θέμα, έχοντας ξεκινήσει συνομιλίες και με την κυβέρνηση της Αλβανίας». 

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή υπόμνημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Α.Σ. ΚΙΣΣΑΒΟΣ, και Α.Σ. ΠΟΤΑΜΙΑΣ – ΣΚΗΤΗΣ, με το οποίο οι αγρότες ζητούν λύση ώστε έγκαιρα να γίνει η συγκομιδή  της φετινής σοδειάς. 

Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. 

Η Ελλάδα έχει διακόψει από τις 15 Μαρτίου τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με την Αλβανία στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Σε ανάλογη απαγόρευση των μετακινήσεων από και προς την Ελλάδα προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού από τις 14 Μαρτίου.

«Στεκόμαστε δίπλα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, δίπλα στους παραγωγούς και με συντονισμένες κινήσεις λύνουμε προβλήματα που η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε», δήλωσε η κα Μπίζιου.