Σκάι, Αντ1 και τα σχήματα Καλογρίτσα και Μαρινάκη αναδείχθηκαν ως προσωρινοί υπερθεματιστές για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Εκτός αδειών έμειναν οι όμιλοι Αλφα και Star, ο όμιλος Σαββίδη αλλά το κυπριακό σχήμα συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Ήδη αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των ομίλων από το κτήριο της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι από το πρωί της Τρίτης.

Η πρώτη άδεια είχε ως προσωρινό υπερθεματιστή (καθώς για όλους τους υποψηφίους θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών τους) τον όμιλο του Σκάι με τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε, η πρώτη άδεια ήταν και αυτή που δόθηκε με το μικρότερο τίμημα καθώς προσωρινοί υπερθεματιστές αναδείχθηκαν ο όμιλος Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ, ο Αντ1 του ομίλου Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ και το σχήμα Αλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη καταβάλλοντας 73,9 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό έσοδο για το Δημόσιο από τη δημοπρασία ανήλθε στο ποσό των 246 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι η τύχη των επιχειρηματικών σχημάτων που σήμερα δραστηριοποιούνται στο χώρο, απασχολώντας μάλιστα και εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως ο Αλφα και το Σταρ, που δεν έλαβαν άδεια και, σύμφωνα με όσα έχει πει η κυβέρνηση, θα πρέπει εντός 90 ημερών να ρίξουν μαύρο. 

 

Γεροβασίλη: Μία νέα σελίδα ανοίγει

Σε δήλωσή της, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον.

Η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας. Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας». 

Καθημερινή