Στην ίδρυση διεθνών αγγλόφωνων τμημάτων θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε όλες τις σχολές και τα τμήματα, μετά την ίδρυση διεθνούς τμήματος σπουδών στα Τρίκαλα, με στόχο την προσέλκυση φοιτητών των Βαλκανίων και όχι μόνο, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, στο περιθώριο κοπής της πίτας στην Πρυτανεία.
Σύμφωνα με τον κ. Μαμούρη, μετά το νέο διεθνές τμήμα σπουδών στα Τρίκαλα, θα δημιουργηθούν διεθνή αγγλόφωνα τμήματα, σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα που αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να προχωρήσουν.
Ο πρύτανης του Π.Θ. επισήμανε ότι το ερευνητικό κέντρο Ιάσονας, θα αρχίσει σταδιακά τη λειτουργία των Ινστιτούτων, γύρω στα 10 τα οποία είναι διασπαρμένα σε όλη την περιφέρεια, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «φιλοδοξούμε μέσα στους επόμενους μήνες να δημιουργήσουμε το ΔΣ, για να μπορέσουμε να αρχίσουμε τη λειτουργία τους». Ο κ. Μαμούρης έκανε λόγο για νέα προστιθέμενη αξία στο ερευνητικό δυναμικό της περιφέρειας, για να στηρίξει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία.

Σε πλήρη ανάπτυξη το νέο Π.Θ.
Η διαδικασία για το νέο Πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει, όπως είπε ο κ. Μαμούρης, το ΦΕΚ έχει υπογραφεί, αυτή τη στιγμή το ΠΘ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με νέα μορφή και νέα αρχιτεκτονική, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί τα δυο νέα γενικά τμήματα τα οποία στεγάζουν τα μέλη ΔΕΠ των πρώην ΤΕΙ, στη Λαμία και στη Λάρισα.
Έχουν ήδη μετακινηθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες του ΠΘ, έχουν υπογραφεί οι πρυτανικές πράξεις για ορισμό προέδρων στα γενικά τμήματα.
Σήμερα συνεδρίασε το Πρυτανικό Συμβούλιο που ενέκρινε τις πενταμελείς προσωρινές συνελεύσεις, των νέων τμημάτων, τα οποία θα κυρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου.
«Οι συνελεύσεις θα διαμορφώσουν και θα ορίσουν το πρόγραμμα σπουδών των νέων τμημάτων, ελπίζω να είναι έτοιμες ως τέλος Απριλίου, ώστε να αρχίσουν να γίνονται οι μετακινήσεις μελών ΔΕΠ από τα γενικά τμήματα και να στελεχωθούν τα 17 νέα τμήματα και να αρχίσουν τη λειτουργία τους», επισήμανε ο πρύτανης.
Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά του νέου Π.Θ., λέγοντας ότι το υπουργείο έχει ήδη στείλει γύρω στις 700.000 €, έχει υποσχεθεί άλλα τόσα, και αναμένονται 65 νέες θέσεις ΔΕΠ εκτός κατανομής και περίπου 20 από την κανονική κατανομή.

magnesianews.gr