Ένα Σαββατοκύριακο με αρκετό ήλιο έρχεται, δεν θα λείψουν οι απογευματινές βροχές όμως στα βορειοανατολικά.

Ο καιρός θα ζεστάνει λίγο ακόμα, ιδανικές συνθήκες για προσεκτικές εξορμήσεις στις παραλίες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο, διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περισσότερο ήλιο φαίνεται να έχουμε στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, κυρίως στα κεντρονότια τμήματα, καθώς στα βόρεια λίγες νεφώσεις το μεσημεράκι ίσως δώσουν τοπικές βροχές.

Στην ηπειρωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, ήλιος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι στα ορεινά θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Λίγο πιο συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός στα βόρεια, με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28-29 στο Ιόνιο και τα δυτικά, τους 30 στα βόρεια και 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 27-29 και τοπικά στην Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή παρόμοιος καιρός, τοπικές βροχές το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά με περισσότερο ήλιο στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1-2 βαθμούς ακόμα.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα βροχές προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα, με αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

megatv.com