Στην πλήρωση 98 θέσεων ειδικευμένων γιατρών για εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για την κάλυψη των ειδικών μονάδων (εντατικής θεραπείας, μεταμόσχευσης, παιδιατρικά νοσοκομεία) θα επιλεγούν γιατροί οι οποίοι έχουν ανάλογη εμπειρία. Όσον αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας τέσσερις (4) θέσεις θα καλυφθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μία (1) θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
 Οι θέσεις αφορούν κυρίως νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας και νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Γ. Γεννηματάς, ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο, το ΚΑΤ, το Λαϊκό, το Αττικόν κ.α. και διάφορες ειδικότητες όπως χειρουργική, παθολογία, αναισθησιολογία, καρδιολογία, ακτινοδιαγνωστική, ορθοπεδική, οφθαλμολογία, πνευμονολογία.
Οι υποψήφιοι μπορούν να είναι έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή σύζυγοι ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε.
Η αίτηση-δήλωση πρέπει να συμπληρωθεί σε ειδική φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).
Κάθε υποψήφιος υποβάλλει μία δήλωση στην οποία δηλώνει και τη θέση που διεκδικεί, που μπορεί να είναι παραπάνω από μία.
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Η επιλογή των γιατρών θα γίνει έπειτα από προφορική συνέντευξη.