Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές θεματικών αντιπεριφερειαρχών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αξιοποιώντας και τους τελευταίους συνεργάτες του από τη νυν περιφερειακή αρχή, την τρέχουσα προεκλογική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές έχουν κλειδώσει για τις 5 εκ των 6 θέσεων, με την τελευταία να παίζει μέχρι την τελευταία στιγμή. Το πιθανότερο είναι να δοθούν τρεις θέσεις σε Λαρισαίους συμβούλους και από μία σε Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Αν υπάρξουν ενδοπαραταξιακά προβλήματα, ίσως δοθούν από δύο θέσεις σε Λάρισα και Μαγνησία.

Σίγουροι λοιπόν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα είναι στα Τρίκαλα ο Χρήστος Γακόπουλος (υπάλληλος στο Τελωνείο) και στην Καρδίτσα ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (απόστρατος στρατιωτικός). Στη Λάρισα οι κ.κ. Ν. Λιούπας, Απ. Μπίλλης και Βασ. Πινακάς ευελπιστούν να χαμογελάσουν και οι τρεις και όχι μόνο οι δύο, ενώ για τη μία θέση στη Μαγνησία φλερτάρουν οι κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης και Κώστας Χαλέβας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιπεριφερειάρχες που αποχωρούν (ανέλαβαν τον Ιούλιο του 2017) είναι οι κ. Λαδόπουλος Γεώργιος (Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), Μπέμπης Απόστολος (Τεχνικών Έργων), Καλτσογιάννης Γεώργιος (Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων), Ρεντζιάς Ευθύμιος (Αθλητισμού), Μπουτίνας Ιωάννης (Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης), Μάττας Γεώργιος (Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Εμπορίου).

Γιώργος Ρούστας (Ελευθερία)