Με πολύ σοβαρά προβλήματα ξημέρωσε σήμερα λόγω της βροχόπτωσης ο νομός Τρικάλων. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τα ξημερώματα τους κατοίκους των χωριών Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Φωτάδα, αλλά και περιοχές στην Καλαμπάκα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα μεσάνυχτα, υπερχείλισε ο Πηνειός στον Δήμο Πύλης, στην περιοχή Παραποτάμου, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει στην εκκένωση του χωριού Βαλομάνδρι το οποίο κατακλύστηκε από τα νερά. Για την επιχείρηση εκκένωσης επιστρατεύτηκαν βάρκες της ΕΜΑΚ προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους του χωριού -πολλοί εκ των οποίων ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών- σε άλλα ασφαλή σημεία της περιοχής. Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν και σε γεωργικές εκτάσεις στον Παραπόταμο και την Φωτάδα.

Στο μεταξύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται επί ποδός στον Παραπόταμο καθώς πλημμύρισε δεξαμενή προπανίου, στην γαλακτοβιομηχανία La Farm και υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Προβλήματα από την βροχή είχε και η τυροκομική μονάδα "Διβάνη" που επίσης βρίσκεται κοντά στην πλημμυρισμένη περιοχή.