Χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από την Θεσσαλία, καταφθάνουν με κάθε μέσο καθημερινά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, για να προσκυνήσουν το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης.
Το Ιερό σκήνωμα της Αγίας, καθώς και το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού, έφεραν στην Ελλάδα η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί τη ευκαιρία συμπληρώσεως των ογδόντα χρόνων από την ίδρυση της και θα παραμείνουν έως τις 15 Ιουνίου.
Το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης είναι τοποθετημένο εντός λάρνακας σε δύο λειψανοθήκες. Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη αργυρή κεφαλή με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός και εμπεριέχει εντός αυτής τμήμα της τιμίας κάρας.
Η δεύτερη μεταλλική λειψανοθήκη έχει σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου που εμπεριέχει στο εσωτερικό του τα λείψανα της Αγίας αριθμημένα και σφραγισμένα με ειδική σφραγίδα του Ρωμαιοκαθολικού Πατριαρχείου της Βενετίας.

Η λειψανοθήκη αυτή είναι ενδεδυμένη με δύο ενδύματα που φορά η Αγία, ένα το παλιό βενετσιάνικο ένδυμα και ένα αυτό που φιλοτέχνησε και προσέφερε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Αγία Ελένη διακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, συνδέθηκε με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων μαζί τη. Η Αγία Ελένη κοιμήθηκε το 328 μ.Χ. σε ηλικία 80 ετών.
Βόπης Αναστάσιος