Νέο «όχι» της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας σε επένδυση φωτοβολταϊκού πάρκου, αυτήν τη φορά στην Καλλιθέα Ελασσόνας, όπως προέκυψε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά την επερώτηση της ΛΑΣΥ προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, για τη στάση της απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να εκμισθώσει δημόσια έκταση και να αδειοδοτήσει εγκατάσταση επιχειρηματικών φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καλλιθέα Ελασσόνας, ο περιφερειάρχης επέμενε στην πάγια θέση του για αυστηρές διαδικασίες εγκατάστασης ΑΠΕ στον κάμπο.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την αρνητική εισήγηση της περιφερειακής αρχής στη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αγωνία του για να μην μετατραπεί η ύπαιθρος σε μεγάλο λαμπόγυαλο.

Διευκρίνισε όμως ότι «οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Αρχής είναι υποχρεωμένοι να γνωμοδοτούν βάσει της νομοθεσίας, να εφαρμόζουν το νόμο μέχρι κεραίας, χωρίς καμία έκπτωση».

Αποκάλυψε δε ότι έχει ζητήσει από τον ΑΔΜΗΕ να ενημερωθεί για το συνολικό αριθμό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει ξεπεραστεί το πλαφόν του 1% που έχει ορισθεί, χωρίς μέχρι τώρα να έχει πάρει κάποια απάντηση.

Γ. Ρούστας Ελευθερία