Τo Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.30, στην παραλία του Βόλου (έμπροσθεν κτηρίου Παπαστράτου), η Φοιτητική Ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ. CentaurusRacingTeamθα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου ThireusR.
Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή στον μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως για φοιτητές μηχανικούς, τον Formula Student. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Αλέξης Κερμανίδης.
Στο ιστορικό της συγκαταλέγονται τρία μοντέλα μονοθέσιων, ο Chiron, ο Nessus, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Nessus, ο Nessus R και ο Thireus. Σημαντικές στιγμές και διακρίσεις τη διέπουν σε όλα τα χρόνια πορείας της, όπως:
•    Το 2011, η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Varano της Ιταλίας στην κατηγορίαClass 3
•    Το 2012,η 3η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού στο Silverstone της Αγγλίας, στην κατηγορίαClass 2
•    To 2013, η 1η θέση στο αγώνισμα του επιχειρηματικού πλάνου και η 4η στην κοστολόγηση στο Varano, στην κατηγορία Class 1
•    Το 2014, η 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα τουSkidpad στο Gyor της Ουγγαρίας, στην κατηγορία Class 1
•    Το 2015, η 27η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 71 ομάδες από όλο τον κόσμο στο Hockenheim της Γερμανίας, στην κατηγορία Class 1
•    Το 2016, η συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς Class 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, σε αυτόν της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, όπου κατέκτησε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη των βενζινοκίνητων.
Φέτος, η ομάδα δηλώνει έτοιμη να διαγωνιστεί στην πίστα της Τσεχίας με το αναβαθμισμένο μοντέλο του τελευταίου της μονοθέσιου, τον ThireusR, δίνοντας την υπόσχεση για μια θέση άξια των δυνατοτήτων του.