Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ» και οι εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ», παρουσιάζουν στο θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου), το βιβλίο «Με 6 κλικ», της Γιώτας Φώτου, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στις 7:30 το απόγευμα. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η  αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Ελένη Χριστούλα –Πατελοδήμου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης, ενώ οι μαθητές Αγορίτσα Καφφέ, Ναταλία Μαρίνογλου, Δημοσθένης Παπαλαζάρου και Σταμάτης Γιαννακούλης θα διαβάσουν αποσπάσματα και θα παρουσιάσουν εργασία, που αφορά σε θέματα, που αναδεικνύει το βιβλίο, όπως η μετακίνηση ατόμων από τις πόλεις στην ύπαιθρο μέσα στην οικονομική κρίση, η καλλιέργεια του ροδιού κ.α. 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα  από τις εκδόσεις ΨΥΓΟΓΙΟΣ, απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και είναι το 20ο κατά σειρά, της Λαρισαίας, Γιώτας Φώτου. 

Με ευαισθησία, χιούμορ και δόση μυστηρίου, η συγγραφέας, εμπνευσμένη από τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, πλέκει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, έχοντας σα στόχο να τονώσει την αισιοδοξία των νεαρών αναγνωστών,  να καλλιεργήσει την ανάγκη προτεραιοτήτων στη ζωή, να τους φέρει κοντά στην έννοια της αποκέντρωσης και την αναγνώριση νέων ευκαιριών.

Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, η φιλία, οι διαφορές της διαβίωσης στην πόλη και την ύπαιθρο, η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, ο εκφοβισμός, η ανάγκη καλλιέργειας ενδιαφερόντων και η σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο, θίγονται παράπλευρα στις σελίδες του βιβλίου.

Τα παιδιά μπορούν να δουν στα πρόσωπα και τη δράση των ηρώων, στοιχεία του εαυτού τους και της καθημερινής τους ζωής, έτσι ώστε να ταυτιστούν μαζί τους και στη συνέχεια να καταφέρουν να μπουν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, να εξετάσουν τα σύγχρονα προβλήματα κάτω από άλλη οπτική γωνία. 

Η Γιώτα Φώτου γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας αλλά μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου συνεχίζει να κατοικεί με την οικογένειά της. Εργάστηκε σα δασκάλα και διετέλεσε για περίπου δέκα χρόνια, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας. 

Στο χώρο της λογοτεχνίας μπήκε το 2002. 

Τα 18 από τα 20 βιβλία της (14 παιδικά, 5 μυθιστορήματα ενηλίκων και 1 θεωρητικό) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 

Έχει βραβευτεί δύο φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, δύο από τα βιβλία της ήταν υποψήφια για Κρατικό Βραβείο, ενώ κάποια άλλα έτυχαν διακρίσεις από άλλους φορείς. 

Διηγήματά της κυκλοφόρησαν μαζί με άλλων δημιουργών σε  συλλογικές εκδόσεις. Άρθρα της, παιδαγωγικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος, δημοσιεύτηκαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, ενώ η ίδια διατηρεί στήλες σε λογοτεχνικές σελίδες. 

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδιού Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 

Συνεχίζει να είναι παρούσα στο χώρο της εκπαίδευσης με πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη λογοτεχνία, σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας στη Γερμανία. 

Όλα τα βιβλία της έτυχαν την αναγνώριση των αναγνωστών, κάνοντας πολλαπλές ανατυπώσεις ενώ τα μυθιστορήματα ενηλίκων (τα περισσότερα με ιστορικό υπόβαθρο) βρίσκονται στις λίστες των μπεστ σέλερ.