Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγ. Μπούτας, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλία στις περασμένες εκλογές. Τη θέση του κ. Μπούτα στο περιφερειακό συμβούλιο θα καταλάβει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές.
«Υπέβαλα την παραίτησή μου τη Δευτέρα από περιφερειακός σύμβουλος στο πλαίσιο απόφασης της Λαϊκής Συσπείρωσης για ανακατανομή των ρόλων», είπε ο κ. Μπούτας, ευχαριστώντας όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και τον περιφερειάρχη για την μέχρι τώρα συνεργασία. Ωστόσο, ο κ. Μπούτας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν αποσύρομαι και ότι μπορεί να ξανασμίξουμε σε άλλες εκλογές». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κλείνει έναν κύκλο 35 ετών στην Αυτοδιοίκηση από τότε που ξεκίνησε ως απλός κοινοτικός σύμβουλος.
Η τελευταία του τοποθέτηση στο περιφερειακό συμβούλιο αφορούσε την παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ.
Απώλεια χαρακτήρισε για το περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός την αποχώρηση του κ. Μπούτα, ενώ όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο αποχαιρέτησαν τον κ. Μπούτα με τα καλύτερα λόγια.