Πολύωρη και με πολλές αντιδράσεις ήταν η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Σεβαστάκης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στην Oλομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δήλωσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή Χρ. Κέλλα, ότι θα κατατεθεί στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη μορφή τροπολογίας, το σχέδιο του νέου συστήματος για τον διορισμό εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Λαρισαίου βουλευτή, καθώς τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να αιφνιδιάζει τους πάντες και να περνά ως τροπολογία το σύστημα διορισμού που αφορά χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών και θα έπρεπε να κατατεθεί ως ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Νατάσα Πολυγένη (Ελευθερία)