Η θέση της Ώρας Αποφάσεων για την αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση από τα υπουργεία, τους δημόσιους οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β΄ βαθμού, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, είναι σαφής και απόλυτη: Αξιολόγηση Παντού!
ΘΕΣΗ 1η: Η αξιολόγηση προϋποθέτει στοχοθεσία, περιγραφή του αντικειμένου εργασίας (job description), συνδυασμός του αντικειμένου με το προφίλ του εργαζόμενου και εφαρμογή της κινητικότητας.
ΘΕΣΗ 2η:  Η αξιολόγηση έχει σαφείς συνέπειες και για τους αξιολογούμενους φορείς και για τα πρόσωπα, οι οποίες και περιγράφονται αναλυτικά.
ΘΕΣΗ 3η: Η απουσία κουλτούρας αξιολόγησης και το διαχρονικό έλλειμμα εμπιστοσύνης, οφειλόμενο στην κομματοκρατία, την αναξιοκρατία και στον στρεβλό τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, αναπαράγει τη δυσπιστία και την καχυποψία και δημιουργεί περεταίρω προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα και θεσμικά. Αυτό σημαίνει την ανάγκη να επιδιωχθεί ευρύτατη συναίνεση στη Βουλή για την διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και η πρώτη φάση εφαρμογής του να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς.