«Η παράταξή μας αναγεννάται και αδιάψευστος κριτής, δεν είναι άλλος από την παρουσία σας εδώ. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια χρονική περίοδος που κυριάρχησε το ψέμα και ο ανερυθρίαστος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβουν όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία, είναι η μοναδική αξιόπιστη παράταξη για την χώρα. Χρειάστηκε να δοκιμάσουμε όλοι την “Πρώτη Φορά Αριστερά”, για να καταλάβουμε, πως δεν είναι τυχαίο που οι ανεπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο δεν δίνουν την ευκαιρία στην Αριστερά να κυβερνήσει. Σήμερα εδώ, από την Δυτική Αθήνα, άνθρωποι από τους Αγίους Αναργύρους, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω, το Ίλιον, το Περιστέρι, την Πετρούπολη και το Χαϊδάρι, περιοχές που αποτελούσαν προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται δίπλα μας, αντιλαμβανόμενοι την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ποτέ ξανά δεν υπήρξε Κυβέρνηση που στην κυριολεξία να διώκει έτσι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα».  

Με αυτά ακριβώς τα λόγια, ξεκίνησε την ομιλία του , στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΝΔ, με θέμα “Τις απαιτήσεις ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις συνέπειες από την οικονομική κρίση”, ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας, επεσήμανε: Από τον Ιανουάριο του 2015, οι Έλληνες βιώνουν την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτοί που υπόσχονταν την “άνοιξη” στην υγεία, άφησαν για πάνω από ένα χρόνο, ακέφαλα τα Νοσοκομεία, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ δεν δίστασαν να κλείσουν και ορισμένα. Είχαμε έτοιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά οι Κυβερνώντες προτίμησαν να δώσουν προτεραιότητα στη στελέχωση με “ημετέρους” της Δημόσιας Διοίκησης. Ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται υπό διάλυση και χρωστάει τεράστια ποσά σε ιδιώτες, καθιερωμένοι εμβολιασμοί που γίνονταν  σε σχολεία, ακυρώνονται, κόσμος αργοπεθαίνει έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια, το ΕΚΑΒ εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του και όταν σχεδιάζονται προσλήψεις, αυτές πρώτα πρέπει να περάσουν από τα “χέρια” του κ. Πολλάκη. Είναι πραγματικά λυπηρό, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, κάποιοι να συνεχίζουν να είναι αγκυλωμένοι στις ιδεοληψίες τους, οπισθοδρομώντας τη χώρα».

Ο κ. Κέλλας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας: 

Χρέωσαν την χώρα με 86 δις, φορολογούν τα πάντα εκτός από τον αέρα, έδεσαν τους Έλληνες χειροπόδαρα για τον επόμενο αιώνα, έφεραν τον κόφτη, καταργούν το ΕΚΑΣ, αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και έδωσαν τα κλειδιά της χώρας με κάθε επισημότητα στους ξένους, για να πάρουν τι; Έναν οδικό χάρτη για το χρέος, για μετά το 2018! Ξέρετε πως το λέμε εμείς αυτό στη Λάρισα. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι. Σε αυτές εδώ τις περιοχές, το 2014, οι σημερινοί Κυβερνώντες “αλώνιζαν” και σας υπόσχονταν τα πάντα, χωρίς να ντρέπονται να σας κοιτάξουν. Παρουσιάζονταν ως οι προστάτες σας και τώρα ξεζουμίζουν το λαό, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να θεωρεί ότι αυτά τα μέτρα χτυπάνε το κεφάλαιο. Οι δικές μας φοροελαφρύνσεις και τα πρωτογενή πλεονάσματα μπορεί να ήταν μικρά, αλλά έδειχναν τον δρόμο. Τώρα αυξάνουν τα πάντα και πιστεύουν ότι έτσι θα έρθει ανάπτυξη! Πλέον κυβερνάνε, αποκλειστικά και μόνο για να μην χάσουν τις καρέκλες τους», ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευθούν ξανά τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Εμείς πήραμε δύσκολες αποφάσεις, κοιτώντας όλους σας στα μάτια, χωρίς θεατρινισμούς και θρήνους. Υποσχεθήκαμε τα εφικτά και παρουσιάσαμε αποτελέσματα. Ο κατήφορος της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει και σας θέλουμε όλους κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια. Δεν περισσεύει κανείς.