Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 για το Μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά θέματα όπως η περικοπή των κτηνοτροφικών πριμ λόγω χαμηλής βοσκοϊκανότητας, αλλά και το ξεκαθάρισμα μεταξύ παλιών και νέων βιοκαλλιεργητών.

Εφόσον η ηλεκτρονική αίτηση στήριξης υποβληθεί επιτυχώς, παίρνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης, από την οποία αποδεικνύεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση άνοιξε με πολλά περισσότερα προϊόντα όπως το επιτραπέζιο σταφύλι και τη δυνατότητα να λαµβάνουν οι ενδιαφερόµενοι ταυτόχρονα πολλαπλά πριµ από άλλα Μέτρα των Προγραµµάτων, ακόµα και τα Νιτρικά υπό προϋποθέσεις.

Αίτηση στήριξης και δράσεις

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά, και µπορεί να αφορά µία ή περισσότερες από τις παρακάτω προκυρησσόµενες δράσεις:

Υποµέτρο 11.1 Ενισχύσεις για τη µετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και µεθόδους. Περιέχει τη δράση 11.1.1 που αφορά τη γεωργία και τη δράση 11.1.2 που αφορά την κτηνοτροφία.

Υποµέτρο 11.2 Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και µεθόδους Περιέχει τη δράση 11.2.1 που αφορά τη γεωργία και τη δράση 11.2.2 που αφορά την κτηνοτροφία.

Ηλεκτρονικά μέσω Πληροφοριακού Συστήματος  οι αιτήσεις

Ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκυρησσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 Βιολογικές καλλιέργειες, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.